The online exhibition for abstract, abstracted and modern paintings
ABSTRACTSPECIALIST
Online exhibition for modern paintings
Rinus Hofman

Rinus Hofman

Door Rinus
Mijn werk bevindt zich ergens tussen abstract en volledig niet-objectief. Soms lijken er herkenbare beelden in mijn schilderijen te zijn, maar deze beelden ontbreken duidelijke grenzen en wisselen af tussen mogelijkheden.

Ik ben geïnteresseerd in de spanning die ontstaat wanneer de waarneming niet volledig duidelijk is. Ik hou van afbeeldingen die dubbelzinnig zijn, bijvoorbeeld afbeeldingen die tegelijkertijd uitgestrekt en miniatuur lijken, of ver weg en dichtbij.

Ik maak zowel gebruik van beheersing van het medium als van ruimte voor het toevallige.
Verschuivingen in het beeld vinden plaats terwijl ik werk en worden een integraal onderdeel van het voltooide kunstwerk.

Het voltooide schilderij is mijn reactie op de verontrustende relatie tussen willekeurige handelingen en zorgvuldig geplande beslissingen. Ook probeer ik bij elk werk de fysieke eigenschappen van de gebruikte materialen en de metaforische inhoud van het beeld in evenwicht te brengen.

Met de begrippen dubbelzinnigheid en waarneming in gedachten, onderzoek ik ook hoe betekenis kan ontstaan waar dat niet de bedoeling was. Volledig willekeurige verfstreken kunnen lijken op afbeeldingen van echte dingen, zoals het herkennen van vormen in de wolken.


Paintings 8 paintings / average price € 2.438,-